9 kötelező babafotó az első karácsonykor

Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google

A kisbaba első karácsonya egy meghatározó és csodálatos esemény. Ő még valóban az igazi szépséget értékeli az ünnepben, és nem az ajándékokat. Az első karácsonykor megörökített emlékeken láthatod, ahogyan rácsodálkozik a karácsonyfára, a díszekre, a fényekre és a színekre. Ha egy gyermek szemével nézzük a világot, az minket, felnőtteket is arra tanít, hogy lássuk meg az igazi szépséget. 

Csempéssz bele egy kis játékot, és ellenállhatatlanul édes képeket kapsz majd eredményül. Összegyűjtöttünk neked 9 ötletet, ha egy kis ihletre vágynál. Neked melyik a kedvenced?

1. Klasszikus
Karácsonykor a mikulás sapi egy kötelező kellék

A Mikulás sapkás fotó karácsonykor egy nagy klasszikus, de nem lehet megunni. Próbálj meg te is egy ilyen huncut pillanatot elkapni. Kaphatók már baba méretben is sapkák, de az sem baj, ha picit nagyobb. Vicces kép lehet abból is, ha félig a szemébe csúszik a sapi.

2. Masnis

Masni a babán, akár egy igazi ajándék!
A masnis fotó ötlet egyszerű és nagyszerű. Ha már úgyis ajándékokat csomagolsz, tegyél félre egy hasonló masnit a babafotózáshoz. Minél nagyobb, annál jobb. Választhatsz a képen látható masni típust, de készülhet úgy is a kép, hogy a pici hátán te magad kötöd meg a masnit.

3. A fa alatt

A karácsonyfás képet a karácsonyi ruha teszi ilyen édessé

Szintén kihagyhatatlan fotó a legelső karácsonykor. A “baba a fa alatt” nevű akció során villámgyorsnak kell lenned. Egyrészt el kell kapnod a legszebb pillanatot, és mindezt annyi idő alatt kell megtenned, amíg a baba elkúszik a fáig, nehogy elkezdje közelebbről megvizsgálni.

4. Díszekkel

4-6 hónapos korban a babák kezdik felfedezni a formákat és színeket

Csodaszép fotókat készíthetsz a különféle karácsonyfa díszekkel. A kicsinek a figyelmét könnyedén le tudják kötni a színek, csillogó gömbök. Vigyázz, nehogy a szájába vegye, vagy összetörjön a kis kezében, és kerüld a szúrós, hegyes díszeket is!

5. Baba ajándékba
Karácsonykor a fotóhoz felhasznált ajándékdobozt még többször felhasználhatjátok, mókázáshoz
A legcukibb kép győztese leszel, ha sikerül egy nagy ajándékdobozt szerezned, és a kicsit benne tartanod, amíg elkészül a fotó. Kukucskálós játékot is játszhattok közben, így a mosolygós kép garantált.
6. Fényfüzérrel
A fényfüzér lehet színes vagy egyszerű fehér fényű is, mindkettővel különleges fotók készülhetnek
Karácsonykor fényfüzéreket szinte mindenki használ díszítéshez. Ha sikerül olyan típust beszerezned, aminek az izzói nem melegednek, akkor zseniális babafotókat tudsz vele készíteni. Itt szintén gyorsnak kell lenned, előbb vagy utóbb biztosan meg akarja majd kóstolni.

7. Csupasz popsi

Ötletes, vicces és édes karácsonyi fotó
Ha humorosabbra vennéd a figurát, bátran készíts csupasz popsis fotókat. Megosztunk veled egy titkos trükköt: tegyél a kicsi elé egy tálba az aktuális kedvenc nasijából. Ezáltal kellőképpen lefoglalod, és a fotón se fog látszódni a kaja

8. Szundi

Ha a baba elaludt, tied a pálya. Így, nyugalomban több fénykép elkészítésére van lehetőséged
A karácsonyi készülődés mindenkit lefáraszt. Használd ki az alkalmat, amikor a baba elszundít. Meghitten látszik a háttérben a karácsonyfa, és a díszeket is bátran odarakhatod mellé. Nem kell attól tartanod, hogy a szájába veszi.
9. Kutyussal
A legjobb pajtások, akik együtt nőnek fel, és mindketten elfáradtak a karácsonyi hajrában
A cukiság-mérő biztosan kiakad, ha egy édes kiskutya is társul a kisbabád mellé. A kölyökkutyák a kisbabákhoz hasonlóan még sokat alszanak, így ebben a korban még van esélyed ilyen fotókra.

Kiegészítenéd a listát? Van már elkészült fotód? Oszd meg velünk, te melyik fotóval varázsoltál el idén mindenkit.
Még több babafotó ötletért kattints ide!